Trädgårdsdesign & Anläggning

   Arbetssätt

Vi tar ett helhetsgrepp på er trädgård. Vi kan hjälpa er från idé till färdig trädgård. Rådgör eller anlita oss genom hela eller delar av processen. Det kan kännas tryggt med en partner från formgivning och anläggning till växtval och plantering. Vi har arbetat med kunder från Strömstad, Uddevalla till Kungälv och Göteborg.

   Rita och planera

För att nå bästa resultat börjar vi med en trädgårds-konsultation. Tillsammans går vi igenom trädgården, önskemål och förutsättningar. Om ni väljer att gå vidare får ni en Offert. Efter ni tackat ja påbörjas form-givningen. När ritningar, växt och materialval börjar bli klart är det dags för ett avstämningsmöte. Då diskuteras det som är gjort, alternativa lösningar och nya förutsättningar som dykt upp. Efter mötet färdigställs ritningar och växtlistor.

Om ni har specifika problem eller bara för många idéer så går det bra att boka tid för rådgivning.

aNLÄGGning

När trädgårdsdesignen är klar är det dags att anlägga.

Vill du göra det själv får du gott om råd och hjälp under arbetet med designen. Känns det ändå osäkert så kom ner till butiken eller boka en extra konsultation. Om du skall göra större förändringar eller kanske till och med bygger nytt, då har vi ett flertal hantverkare som vi kan rekommendera. Vi har även bra kontakter inom belysning, grus,  jord och gräs.

En grävare kan hjälpa till med att forma trädgården, en stensättare kan terrassera och bygga murar och vi kan hjälpa till med konstruktioner som pergola och staket.

Vi hjälper gärna till med att mäta, markera, förklara intentionerna med trädgården och tala med hantverkarna.

pLANTERA

Äntligen är det dags för växterna!


I Sonjas Trädgård butik kan ni rådgöra, få tips, titta på och beställa växter. Olika växter finns i olika storlekar, stamhöjder, barrot, krukat eller i klump, E-planta med mera.

När är bästa tiden för plantering. Vi hjälper dig med val och antal samt levererar när det är dags att plantera. Då kommer dessutom växterna oftast direkt från odlare.

Om du vill känna dig extra trygg så arbetar vi även med att placera ut och plantera våra växter.