Sonja Olsson Berring Trädgårdsdesign  Kontakta oss 
Så här arbetar vi

Trädgårdsplanering och anläggning

Med stort engagemang och kunskap har vi genomfört många spännande och lyckade trädgårdar. När ni anlitar oss kommer ni att ha kontinuerlig kontakt med mig, trädgårdsarkitekt Sonja Olsson Berring, genom hela projektet. Det är viktigt att ha med designern för ett bra resultat, särskilt om ändringar måste göras. Har du inte möjlighet att vara på plats så har vi jobbat på distans med goda resultat. Vid anläggningen är det Claes-Göran Skoglund som ansvarar och ser till att saker och ting görs på rätt sätt. Han har många års erfarenhet och en genuin känsla för mark och sten. Med vår gemensamma erfarenhet får ni en trädgård med det lilla extra och en upplevelse för livet.

Växtplantering och anläggning framför ett modernt sommarhus med grus och granitkanter. Villan ligger vid havet.
Så här arbetar vi

Läs mer om trädgårdsplanering och anläggning

Trädgårdsdesigner Sonja Olsson Berring

Rådgivning

Vi börjar med en rådgivning i er trädgård. Den tar ungefär två timmar, då går vi igenom trädgården, önskemål och förutsättningar.  Det är ett bra sätt att se om vi ska gå vidare.

Om ni önskar endast rådgivning avslutar vi mötet med en handritad skiss på plats och några växtval. Ange gärna innan start, så att ni får ut så mycket som möjligt av tiden.

Pris för rådgivning 3200 kr inkl. resa, gäller Orust, Tjörn, Stenungsund, Ljungskile, delar av Uddevalla. Gäller inte yttre öarna runt Orust och Tjörn.

Sonja Olsson Berring Trädgårdsdesign ritar och planerar trädgårdar.

Ritning

I nästa steg får ni en genomtänkt plan med det ni behöver för att kunna förverkliga er trädgård. Vi ritar för hand, för att hitta bästa och snyggaste lösningen. I ett eller flera avstämningsmöten diskuteras förslaget och alternativa lösningar. I slutmaterialet ingår en handritad A3 ritning, inscannat material så som ritning, materialval och växtval samt länkar till bilder. 

Offert för en normal villatomt ca 30000 kr. Tilläggsköp som avancerade rabatter, ljussättning, colorerad ritning på akvarellark med enklare ram.

Claes-Göran Skoglund på Brattorps Marktjänst anlägger grund till växthus.

Anläggning

Nu kommer stensättare Claes-Göran Skoglund på Brattorps Marktjänst in. Tillsammans med er går vi igenom anläggning och materialval på plats, för att göra en offert. Det är viktigt för oss att ge en så korrekt offert som möjligt, så att ni får koll på kostnaderna. Sen startar anläggningen av er trädgård. Vi tar in andra hantverkare vid behov. 

Sonjas Trädgård gör besök på plats under anläggningen, så att kontinuiteten finns kvar.

Telefon Brattorps Marktänst 0704-717098

Sommarstugan med havsutsikt har fått nyplanterade marktäckare i slänten.

Plantering

Vi placerar ut och planterar växterna åt er. Det ska vara lämpligt antal plantor på lagom avstånd och på rätt plats. Vi anpassar planteringen efter anläggningen, det ändrar sig nästan alltid något. Vi har också koll på storlekar, stamhöjder, barrot, klump mm.

Vi använder i första hand närproducerade växter direkt från odlare, som passar i Bohuslänska trädgårdar. Växterna är friska och blir bara vackrare med tiden.

Offert i samband med anläggning.

Hem